Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

46 000 000 Kč

F

Velmi nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Jana Hradilová

195 084 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Konstrukce Zděná
Vlastnictví státní, obecní, jiné
Energetická náročnost F - Velmi nehospodárná
ID nemovitosti 2153755934
Stav nemovitosti K rekonstrukci
Datum vložení před 16 dny
Plocha užitná 1 036 m²

Popis nemovitosti

Předmětem dražby je pozemek p. č. 1301 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 1036 m2, jehož součástí je stavba č.p. 254, způsob využití jiná stavba, vše na adrese Hybešova 16, Brno.

Hlavní budova se vstupem z ul. Hybešova 254/16 byla využívána jako administrativní objekt. Vjezd do dvora je možný z ul. Vodní 254/9, odkud je i vjezd do garáže.

Hlavní budova s částí do dvora je určena k rekonstrukci. Konstrukce a vybavení jsou nadmíru opotřebované. Prostory I. PP v obou částech budovy trpí projevy vzlínání zemní vlhkosti. V III. NP v některých kancelářích ve dvorním traktu jsou stopy po zatékání ze střechy. Jsou patrné trhliny. Půdní prostor je poměrně zachovalý, avšak na většině vazných trámů je patrné napadení hnilobou v důsledku zatékání. Budova má složitou, průchozí a roztříštěnou dispozici jednotlivých prostor. V budově je několik různých výškových úrovní v rámci jednoho podlaží.

Levá část budovy je případně určena k demolici, neboť její stav z pohledu statiky a oprav může být finančně náročný. V budově jsou znatelné trhliny, vlhkost ve zdivu a v podlahách (budova je převážně nepodsklepena).
V některých místnostech probíhal technický průzkum stavu budovy a podloží. V budově byly provedeny kopané sondy pro identifikaci způsobu založení budovy a zjištění úrovně základové spáry, včetně stanovení vlastnosti základové půdy. Dále byly provedeny i sondy stropních konstrukcí a proveden průzkum krovu. Dotčené místnosti jsou značně znehodnoceny (nachází se hromady zdiva nebo hlíny).

Dle stavebně technického průzkumu byla únosnost základových konstrukcí překročena, proto z těchto důvodů nelze uvažovat s nadstavbou dalších podlaží.

Dle vypracovaného posouzení oslunění a denního osvětlení obytných místností v souladu s normovými požadavky pro případ bytových jednotek vyhoví pouze místnosti z uliční části budovy (tj. 6 možných bytů), ostatních 12 uvažovaných bytů nevyhoví a jejich výstavba by mohla být realizována jen jako ubytovací jednotky.

Nemovitá věc je zatížena následujícími omezeními vlastnického práva, která dražbou nezaniknou:

Na příslušném LV č. 10001 jsou zapsána v části C „Věcná práva zatěžující nemovitosti v části B včetně souvisejících údajů“ následující omezení:
- věcné břemeno zřizování a provozování vedení veřejného osvětlení - Technické sítě Brno, akciová společnost
- věcné břemeno umístění jedné kotvy převěsu trakčního vedení včetně oprávnění údržby, oprav a provozu - Dopravní podnik města Brna, a.s
- věcné břemeno horkovodního vedení - Teplárny Brno, a.s.

Podrobný popis stavu nemovité věci je uveden ve znaleckém posudku ze dne 22. 2. 2024, který vypracoval znalec Ing. Bronislav Žáček.

Prohlídky předmětu dražby se uskuteční v níže uvedených termínech a sraz účastníků prohlídky je před budovou na adrese Hybešova 16.
1. Prohlídka dne: 25.6.2024 v 10:00
2. Prohlídka dne: 23.7.2024 ve 14:00

Více informací, dražební vyhlášku, znalecký posudek, stavebně technický průzkum, studii oslunění i další důležité informace najdete na naší stránce
https://www.drazby-brno.cz/drazba/101/dum-hybesova-16-brno.html


Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Jana Hradilová
Jana Hradilová
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Jana Hradilová
Jana Hradilová
zobrazit telefon